Choose language

Maksutavat yrityksellesi ilman verkkokauppaa – esittelyssä maksulinkki

Maksulinkki antaa sinulle valmiudet myydä verkossa, jopa ilman verkkokauppaa. Maksulinkkiä voit hyödyntää myös verkkokauppasi tukena.

Ilves
Kaksi joutsenta

Miksi valita maksulinkki?

Maksulinkillä on helppo aloittaa verkossa myyminen. Maksulinkki on turvallinen sekä kauppiaalle, että asiakkaallesi. Maksulinkki toimii siten, että kun tilaus on tehty kauppiaan velvoittamalla tavalla, kauppias voi haluttuna ajankohtana lähettää maksulinkin asiakkaalleen. Maksulinkki lähetetään asiakkaan sähköpostiin. Maksulinkki on voimassa maksimissaan 7 vuorokautta, jonka aikana asiakkaalla on mahdollista maksaa tilaamansa tuotteet tai palvelut.

vinkkilamppu

Maksulinkillä voi maksaa vain kerran turvallisuussyistä.

Tämän ansiosta maksulinkillä ei tule tuplamaksuja.

Missä tilanteissa maksulinkkiä voi hyödyntää?

Maksulinkki on hyödyllinen monessakin eri tilanteessa. Listasimme alle muutamat esimerkit, jolla tavoin maksulinkki voi auttaa sinut alkuun tai helpottamaan muutoin liike-elämääsi!

 • Sinulla ei ole vielä verkkokauppaa, mutta voit pitää tuotteita tai palveluita esillä verkkosivuillasi. Voit myydä tuotteita tai palveluita verkkosivujesi kautta niin, että laskutat tuotteet tai palvelut maksulinkillä.
 • Myyt palveluita, jonka loppusummaa on vaikea arvioida etukäteen. Maksulinkillä määrität loppusumman luodessasi maksulinkin asiakkaallesi. Loppusummaa ei siis tarvitse tietää tilaushetkellä ja voit räätälöidä asiakkaillesi helposti tarvittavat ratkaisut!
 • Haluat mahdollistaa ennakkovarauksen myytävistä tuotteistasi. Voit toteuttaa maksulinkillä ennakkovarauksen esimerkiksi kahdella eri tavalla: 
  • Toimitat ensimmäisen maksulinkin maksettavaksi varaussummana ja laskutat loput summasta, kun tuote on valmis toimitettavaksi. 
  • Toimitat vasta koko summasta maksulinkin, kun tuote on valmis toimitettavaksi.

Maksulinkki vaihe vaiheelta

 1. Asiakas tilaa tuotteen tai palvelun kauppiaalta ja antaa tilauksen yhteydessä sähköpostiosoitteensa ja muut yhteystietonsa
 2. Kauppias tekee maksulinkin asiakkaan tiedoilla kauppiasportaalissa
 3. Asiakas saa maksulinkin sähköpostiinsa
 4. Asiakas maksaa maksulinkin valitsemallaan maksutavalla
 5. Kauppias näkee kauppiasportaalissa, kun maksu on onnistunut
 6. Kauppiaalle tilitetään maksu sovitun mukaisesti (päivittäin, viikoittain tai kuukausittain)

Haluatko kuulla lisää?

Verkkomaksamisen asiantuntijamme auttavat mielellään.