Choose language

Sutjakas maksutapojen käyttöönotto siivitti Hanna Partasen verkkokurssin aloittamista

Nutrifilian verkkokurssi

Verkkokurssimaailman muuttajana

Partanen perusti Nutrifilia -yrityksen vuonna 2005. Nutrifilia tarjoaa ravitsemus- ja hyvinvointipalveluja kuluttajille, sekä yrityksille ja yhteisöille. Nutrifilian arvoihin kuuluu vankasti asiakaslähtöisyys sekä se, että ravitsemustiedettä ei unohdeta, sillä ravitsemustiede tuo pohjan tekemiselle. 

Verkkokurssimaailman haasteena ovat suuret lupaukset. Partanen haluaa verkkokurssillaan painottaa, että muutokset hyvinvoinnin saralla vievät aikaa ja sitoutumista muutoksiin. Partasen verkkokurssi on suunnattu henkilöille, jotka ovat kyllästyneet rämpimään “dieettiviidakossa.” Suuria muutoksia ja oivalluksia tapahtuu kuitenkin vain pienissä palasissa yksi kerrallaan.

“Verkkokurssia kehittäessä pohdin, mistä olisi ihmisille oikeasti hyötyä. Markkinoinnin tulee olla myös rehellistä, eikä lähdetä lupailemaan liikoja.”

Verkkokurssien ostoprosessissa on pohdittu paljon kuluttajia. Partanen kertoo, että hän pohti miten itse tykkää tehdä ostoksensa verkossa ja mikä hänelle kuluttajana olisi helpointa. Verkkokauppa-alustaksi valikoitui Wordpress + WooCommerce, joka mahdollistaa verkkokaupan laajentamisen tulevaisuudessa sekä Visma Pay oli helppo liittää WooCommerceen. Tärkeää verkkokauppa-alustan valinnassa oli myös se, että alennuskoodit oli helppo ottaa käyttöön.

“Maksutapahtuman tulee olla kuluttajalle mahdollisimman yksinkertainen, esimerkiksi verkkopankissa tai helpoimmillaan MobilePaylla.”

Käyttöönotto sujui sutjakkaasti

Visma Payn laajat maksutavat helpottivat päätöstä siitä, että Visma Pay olisi sopiva ratkaisu verkkokurssien maksutavaksi. Hintavertailuakin tehtiin, ja Visma Pay pärjäsi hintavertailussa hyvin. Partanen totesi myös, että asiakaspalvelu vastasi alusta alkaen kattavasti kysymyksiin, joten oli helppo luottaa toimivaan yhteistyöhön.

“Maksutapavaihtoehtoja on Visma Payssa paljon ja riittävästi, niin varmasti kaikilla asiakkaillani on mahdollisuus maksaa kuten haluavat.”

Visma Payn käyttöönottaminen verkkokauppaan vei vain muutaman tunnin. Käyttöönotto tapahtui nopeasti ja vaivattomasti. Asiakaspalvelu osasi kertoa jo alussa, että käyttöönotto tulee olemaan helppoa ja Partasen mukaan “käyttöönotto sujuikin sutjakkaasti.” Myös maksutapahtumien seuraaminen on ollut mielekästä. Kauppiasportaalia on ollut helppo käyttää, ja se helpottaakin maksutapahtumien seuraamista reaaliajassa.

 

Nutrifilian Hanna Partanen
Mä olen tyytyväinen siihen, että nyt mulla on luotettava kumppani myös maksuliikenteen puolella. Nyt tässä alussa tulee seurattua myyntiä intopinkeenä, että mitä siellä tapahtuu. Maksutapahtumien seuraaminen on ollut helppoa kauppiasportaalissa, ja olemme innoissaan jokaisesta uudesta verkkokurssin osallistujasta.

Hanna Partanen

Nutrifilia

Hanna Partanen

Verkkomaksujen tauottaminen mahdollistaa kausiluontoisen myynnin

Verkkomaksujen tauottaminen Visma Paylla on mahdollista, ja se mahdollistaa Partaselle kausiluontoisen myynnin. Partasella on verkkokurssit myynnissä keväisin ja syksyisin. Verkkokaupan tauottaminen laski kynnystä käynnistää verkkokurssien myynti. Partanen kiitteleekin, että aloitteleva verkkokauppias tarvitsee joustoa palveluntarjoajilta, ja Visma Paylta hän on joustoa saanut. Hän pitää kuitenkin mahdollisena, että uusia tuotteita tai palveluita voisi tulla myyntiin verkkokauppaan, jolloin verkkomaksuja ei tarvitsisi laittaa tauolle.

Verkkokurssien tekijöiltä kaivataan out of the box -ajattelua

Verkkokursseja tehdessä tulisi ottaa elämän monimuotoisuus huomioon. Asiakkaiden lähtökohdat ovat erilaiset, eikä sama kaava sovi jokaiselle. Verkkokauppiaan tulisi siis pohtia, mitä muita näkökulmia olisi mahdollista hyödyntää. Muista näkökulmista, ns. laatikon ulkopuolelta, voi löytää sopivan markkinan omalle verkkokurssilleen. 

Partanen kertoi, että häneltä pyydettiin kauan verkkokurssien luomista. Hän kuitenkin halusi kirkastaa ensin itselleen, miten hän haluaisi verkkokurssinsa toteuttaa. Verkkokurssin hän sai näköisekseen, kun otti omat arvonsa huomioon. Tästä syystä hän haluaa muistuttaa tulevia verkkokauppiaita, että verkkokurssin tulee olla omien arvojen mukaista toimintaa. Verkkokauppiaan tulee myös pohtia ajankäyttöään, jotta omasta jaksamisesta tulee myös pidettyä samalla huolta. Partanen on saanut verkkokurssin vetäjäksi lisäkseen Jessica Sonkon. Yhdessä tekeminen on mieluisampaa ja helpompaa.

Haluatko kuulla lisää Visma Payn verkkomaksuista?

Verkkomaksamisen asiantuntijamme auttavat sinua mielellään.